Autisme

 

 

Hartsverbinding
Anita Speelman-ter Heide
Indrukwekkend verslag van een moeder, de auteur, die het proces weergeeft wat zij samen met haar omgeving heeft doorgemaakt tijdens de ontwikkeling en opvoeding van haar zoon Joost. Haar zoon was twee jaar toen de diagnose ‘aan autisme verwante contactstoornis’ en ADHD werd vastgesteld. Een praktijk (werk)boek vol tips, adressen en bovenal gefundeerde hoop.

 

 

Een vreemde wereld
Martine F. Delfos
De auteur beschrijft de wereld zoals mensen met een stoornis binnen het autismespectrum die ervaren. Extra aandacht besteedt zij aan kinderen en volwassen-en met een autistische stoornis die een normale of bovengemiddelde intelligentie hebben: het syndroom van Asperger en pdd-nos. Dit boek biedt inzicht in autisme en handvatten hoe de verschillende aspecten van autisme behandeld kunnen worden om de kwaliteit van leven voor mensen met een autistische stoornis te verbeteren.

 

Autisme, de wanhoop voorbij
Tinus Smits
In de dertig jaar dat de auteur werkzaam was als homeopaat, zag hij een explosieve toename van het aantal autistische kinderen. Tijdens zijn onderzoek heeft hij meer dan driehonderd autistische kinderen behandeld, en in veel gevallen zijn de kinderen volgens hun ouders  honderd procent genezen. Hun ervaringen – en Smits’ ontdekkingen – staan opgetekend in dit hoopgevende boek.

 

 

Magnesium
Marianne Mousain-Bosc
Wat hebben mensen met depressie, hyperactiviteit, epilepsie, autisme of de ziekte van Alzheimer gemeen? Volgens dokter Mousain-Bosc: een abnormaal hoog magnesiumtekort. Deze kinderarts, tevens magnesiumspecialiste, vertelt hoe zij op een spectaculaire manier het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen heeft verbeterd met een behandeling op basis van magnesium, een ‘vergeten’ mineraal, maar desondanks doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele andere medicijnen.