Geld

Het verwende kindsyndroom
Willem de Jong
Het boek is in drie delen verdeeld. In het eerste deel wordt het fenomeen verwenning behandeld. Waarom verwennen ouders en wat zijn de problematische gevolgen voor het kind van deze verwenning? In deel twee gaat de auteur in op het begrip opvoeden: hoe voedt men zijn kind op en wat zijn de gevolgen voor het kind? In het laatste deel wordt de rol van de leerkracht en andere professionals bij de opvoeding besproken. Hier komt onder andere aan de orde dat een betere samenwerking tussen professionals en ouders een positieve uitwerking op het kind zal hebben.

Tel je geld
Annelou van Noort
Tel je geld is een ‘zakgeldboek’ voor kinderen. Een boek waarin kinderen iets leren over de waarde van geld en het bijhouden van een eigen geldadministratie. Ze leren dat je leuke dingen kunt doen met geld. Maar dat je dan wel je geld moet tellen en er goed voor moet zorgen.

Goed met geld
Marieke Henselmans, Marion Weijers en Erica Verdegaal
Marieke Henselmans, Marion Weijers en Erica Verdegaal De hele commerciële wereld staat klaar om je kind welkom te heten: koop bij ons! Van snoep op kinder- ooghoogte in de supermarkt tot smartphones en games. Het ene kind wil sparen, het andere vooral uitgeven. Maar hoe pak je financiële opvoeding aan? Hoeveel zak-, kleed- of belgeld moet je geven? Hoe stel je grenzen, hoe overleg je, en hoe leer je kinderen juiste keuzes te maken? Een onmisbare gids om je kind optimistisch en zelfverzekerd te begeleiden naar financiële zelfstandigheid.

Financieel bij de hand
Anske Plante en Annet Dries-Heetman
Een goede financiële opvoeding is belangrijker dan ooit. Verstandig omgaan met geld gaat niet vanzelf, dat moet je leren. Financiële opvoeding kent twee partijen, de ouders en de kinderen. Als je je kind wilt leren goed met geld om te gaan, dan zul je als ouder voldoende financiële kennis moeten hebben en ook moeten weten hoe de wereld van je kind er uit ziet. De wereld is veranderd, prikkels zijn groter. Surfend over het internet vliegen de reclames je om de oren. Mobiele telefoonabonnementen zijn zo afgesloten. Schulden hebben op jonge leeftijd is een slechte voorbode voor de toekomst.
De vraag is hoe je je kinderen weerbaar maakt. Hoe breng je de waarde van geld bij? Hoe moet je het overzicht houden en welke keuzes maak je?
Het boek Financieel bij de hand is een uitkomst daarbij voor ouders en kinderen. Het geeft praktische tips en handvatten om kinderen uiteindelijk op eigen benen te zetten. Maar ook kinderen zelf krijgen op aansprekende wijze les in omgaan met geld.