Gelukkige kinderen

 
HAPPY KIDS boek - coverHappy kids
Sella van de Griend
De auteur ontwikkelde een methode om ouders meer plezier te laten beleven en kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Door de HAPPY-methode toe te passen maak je het leven van jezelf en je kind mooier, door eenvoudige veranderingen aan te brengen in je dagelijkse leven. In de methode doorloop je vijf stappen: H – Horen wat er is, A – Accepteren, P – Problemen oplossen, P – Persoonlijke zelfstandigheid vergroten, Y – Yes! Het resultaat? Happy kids!
 
 
imageSociaal? Vaardig!
Steven Pont
Als ouder wil je natuurlijk dat je kind gelukkig wordt. Daar doe je alles aan. De vraag is echter waar kinderen het meest gelukkig van worden.Na een heldere en toegankelijke introductie over de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind gaat de auteur in op de acht belangrijkste sociaal-emotionele vaardigheden van het kind’. Want wat houdt ‘elke vaardigheid’ in? Elk hoofdstuk bevat een concrete casus, ontwikkelingspsychologische achtergronden en praktische interventies die ouders en leerkrachten in het dagelijkse gezinsleven of in schoolsituaties kunnen integreren. De interventies en casussen zijn afgestemd op kinderen van 4 tot 12 jaar.
 
 
voorkant-boekdezeLevenslessen van meester Kanamori
Toshiro Kanamori
In mei 2012 gaf Toshiro Kanamori toestemming om zijn boek Inochi no kyokasho in het Nederlands te vertalen zodat het beschikbaar zou komen voor de Nederlandse onderwijswereld. Het al in 2003 geschreven boek beschrijft de context en de achtergrond van waaruit hij zijn levenslessen geeft. Met één uitgangspunt: als één kind niet gelukkig is, is niemand gelukkig. In het boek refereert Kanamori regelmatig aan de lessen die hij leerde met de kinderen uit de documentaire Children Full of Life. Hij geeft handvatten, beschrijft dialogen en talloze praktijkvoorbeelden.