Pesten

Pesten
Astrid Tulleners
Uitgebreid werkboek over pesten. In dit boek kunnen kinderen aan de hand van gerichte vragen en opdrachten opschrijven en tekenen wat het met ze doet en hoe ze het kunnen aanpakken om er iets tegen te doen. Voor kinderen, ouders, leerkrachten en hulpverleners.

 

Online
Iris Boter
Ilze wordt gepest op haar nieuwe school. Haar oude vriendinnen die samen op een andere school zijn gegaan, lijken steeds meer met elkaar op te trekken. Daar baalt ze enorm van. Maar dan gaat ze online en leert een lieve vriendin kennen. Vanaf 10 jaar.

Spijt!
Carry Slee
Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar durft er niks van te zeggen. Op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Vanaf 13 jaar.

 

Pest jij ook?
Veronique Renting
Dit prentenboek is, in tegenstelling tot andere boeken over pesten, geschreven vanuit de pester zelf. Het gaat over een kleuter die gepest wordt op school. Voor kinderen vanaf 4 jaar.