THEMADAGEN

Wil je (interactieve) lezingen volgen, netwerken en inspiratie opdoen? Kom dan naar de themadagen van Kinderwijz. Je kunt op zo’n dag drie lezingen volgen. De themadagen zijn gericht op professionals, maar overige geinteresseerden zijn ook van harte welkom.

Empathie
Thema : EMPATHIE

Datum: zaterdag 14 december 2013

Locatie: Seats2Meet Maarssen

 

 

 

Programma 14 december 2013:
10.00 uur ontvangst met koffie en thee

10.30 – 12.00 uur – Arienne Klijn
Het schildenmodel van je innerlijke familie biedt je snel zicht op wat er met het kind en het gezin gebeurt. Tijdens de lezing krijg je inzicht in het model en leer je het verschil tussen empathie en symphatie. Arienne laat je voelen en beleven hoe welke effect dat verschil heeft in het werken met kinderen. Ook doe je tijdens de lezing een oefening en is er ruimte voor vragen. Deze lezing is met name interessant voor professionals die de balans tussen persoonlijke betrokkenheid en professionele afstand beter willen benutten, en een rolmodel willen zijn voor ouders op het gebied van empathie.

12.00 – 13.00 uur – lunch en netwerken

13.00 – 14.00 uur – Anke Scheeren
Anke Scheeren zal de belangrijkste bevindingen presenteren van haar onderzoek naar autisme en empathie. Kunnen kinderen met autisme zich inleven in de gedachten en gevoelens van een ander? Welke factoren spelen hierbij een rol? Hoe reageren kinderen met autisme op andermans verdriet of pijn? Tijdens deze lezing zal Anke Scheeren hierop antwoorden geven, nieuwe vragen opwerpen, en implicaties bespreken voor de klinische praktijk.

14.30 – 15.30 uur – Theo Klungers
Pesten en empathie hebben veel met elkaar te maken. Waar genoeg empathie is vermindert pesten. Hoe werken groepsprocessen bij pesten en hoe kun je empathie ontwikkelen? Als het je cliënt lukt om empathie op te wekken, niet te verwarren met medelijden, dan zijn omstanders meer geneigd te gaan helpen. Tevens maken we nog een uitstapje naar de apen.

Over de sprekers:
Arienne Klijn is grondlegger van het model de Schilden van je Innerlijke Familie. Arienne werkt als coach, therapeut, adviseur en docent. Zij studeerde psychologie en relatie- en gezinstherapie. Ook leerde zij van de levenswijsheid van de natuurvolken hoe je als familie een gezond evenwicht kunt vinden. Ze heeft de afgelopen jaren vele professionals opgeleid die met de methode ouders en kinderen helpen het plezier en de harmonie in hun gezin terug te vinden.

Anke Scheeren verricht wetenschappelijk onderzoek naar kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis. De kernpunten van haar onderzoek zijn empathie, sociaal gedrag en individuele verschillen van kinderen met ASS. De bevindingen van haar promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit zijn gepubliceerd in nationale en internationale wetenschappelijke vakbladen, zie hiervoor www.ara.vu.nl.

Theo Klungers is gespecialiseerd op het gebied van pesten. Hij verzorgt trainingen aan leerkrachten en therapeuten (i.o). Daarnaast geeft hij als therapeut individuele begeleiding aan mensen die gepest worden en aan mensen die nog last hebben van een pestverleden. Op scholen begeleidt hij o.a. groepen met een pestproblematiek en verzorgt sociale vaardigheidstrainingen. Hij heeft de volgende opleidingen tot o.a. leraar, docent, internationaal gecertificeerd NLP-trainer, NLP-therapeut, hypnotherapeut, Gordontrainer, mediatorKanjertrainer, Rots en Watertrainer, Deugdencoach en mediator succesvol afgerond.

Vol is vol! Minimaal aantal deelnemers 20 en max 70

Beroepsverenigingen geven studiepunten voor deelname aan congressen en studiedagen. Vraag dit na bij je vereniging. Na afloop van de themadag ontvang je een bewijs van deelname.

€ 95,50* inclusief 21% btw en lunch, koffie/thee

*ABONNEEHOUDERS VAN KINDERWIJZ, LEDEN VVVK, ADIONA, VIT EN LVSC ONTVANGEN EEN KORTING VAN
15,00 EURO DOOR DE KORTINGSCODE IN TE VULLEN BIJ DE BESTELLING. DEZE IS OP TE VRAGEN BIJ INFO@248MEDIA.NL
BOEK JE VOOR 15 NOVEMBER 2013 DAN ONTVANG JE EEN EXTRA KORTING VAN 5,00 EURO.

Aanmelden kan alleen via www.248media.nl

Annuleren:
Je kunt tot 7 november 2013 kosteloos annuleren. Tot 25 november 2013 ontvang je bij annulering nog 75% van je deelnamebedrag retour. Daarna is restitutie niet meer mogelijk. Het toegangsbewijs is overdraagbaar. Laat ons dit dan wel weten. Annuleren is alleen mogelijk via info@248media.nl. De annulering is definitief zodra je een bevestiging van ons hebt ontvangen.
Zie ook algemene voorwaarden op www.248media.nl/algemene_voorwaarden

 

Kinderwijz is een onderdeel van 248media uitgeverij

248media logo