Valse beschuldiging van zedenmisbruik

Jarenlange strijd voor rechtsherstel na valse beschuldiging van zedenmisbruik. Liegen. We doen het allemaal wel eens. Het beruchte leugentje om bestwil, daarvan vinden we dat dit best wel oké is. Er wordt beweerd dat iedereen iedere dag liegt. Maar wat als je nou de waarheid hebt gesproken, en niemand gelooft je? Teun maakte het onvoorstelbare mee. Hij werd beschuldigd van een zedenmisdrijf, terwijl hij onschuldig was.

Je kreeg te maken met een mogelijk geval van zedenmisbruik binnen je gezin. De dader werd buiten de gezinssamenstelling gezocht, maar op een gegeven moment kwam de verdenking ook op jou te liggen. Kun je in het kort, heel feitelijk, vertellen wat er is gebeurd?
‘De kinderen hadden een vaste oppas. Toen onze tweede zoon werd geboren, vond zij het fijner en ook veiliger als haar vriend meekwam bij het oppassen. Op een avond was zij verhinderd en vroeg ze of het goed was dat haar vriend alleen kwam oppassen. Hij had al ervaring met onze kinderen. Toen ik om half 11 thuiskwam, hing er een rare sfeer in huis, maar ik kon het niet duiden.

‘De kinderen hadden mij vier jaar niet gezien, de jongste herkende me niet eens meer’

De volgende ochtend hebben we met zijn drieën ontbeten. Toen ik wilde gaan douchen, kwam mijn oudste zoon bij me en hij zei, vanuit het niets: “Papa, gisteren heb ik bij de piemel van Hans zó gedaan en toen kwamen er druppels uit en toen moest-ie plassen.”
Ik heb meteen actie ondernomen en het meldpunt kindermisbruik gebeld om te vragen wat ik in dit geval moest doen.

Het volledige interview is te lezen in het magazine Kinderwijz van januari/februari 2013. Bestellen kan via www.248media.nl